(23 juni 2005-23 juni 2006)

Jaja, Sarge is een jaar geweest!

23 juni 2005 was ze jarig!

 

Hier staat ze op de foto met Sjef. Sjef is een chow chow.  Omdat Sjef niet gewend is om te spelen met andere honden weet hij niet altijd even goed hoe dat moet, en soms pakt hij heel venijnig een velletje van Sarge... Dat vind ze uiteraard niet zo leuk! Maar dan pakt ze hem wel weer terug door bovenop hem te gaan liggen...

Meer foto's van Sjef en Sarge op de "vrienden van Sarge" pagina.

Het was erg warm vandaag, en ik lig erg graag in het zonnetje te slapen.

Het vrouwtje had een erg goed idee... Ze vond het zo warm deze dagen in juli, dat ze voor mij een "honden-ijsje" had gemaakt! Gewoon een paar bakken gevuld met water en ingevroren. Nou, dat vond ik helemaal te gek!

 

Vandaag ben ik op visite geweest bij Irene en haar grote gezin. Irene kent mijn vrouwtje van de cavia's die hier ook wonen. Mijn vrouwtje fokte cavia's voor shows, en daarbij leer je veel mensen kennen. Dus zo af en toe gaan we wel eens op bezoek bij iemand "van de cavia's"... Irene en haar man hebben wel vijf kinderen die allemaal met mij wilde spelen! Ik had genoeg aandacht die dag!

Ik ben hier trouwens net een week 14 maanden....

Op de heenweg lekker autorijden! Vind ik helemaal te gek!

Ze hadden ook een heel leuke bal voor mij! Die heeft de dag dus niet overleefd... :)

En tja, cavia's blijf ik helemaal te gek vinden!(Nee, niet om op te eten!) Ik stond regelmatig voor dit hok te kijken....

Nu we het toch over cavia's hebben.... Doordat ik vanaf klein puppy al met de caviaatjes mocht omgaan doe ik ze helemaal niets! Ik vind ze wel heel heel interessant, en ik geef ze graag natte kusjes!

Hier samen met vriendje Balou lekker "cavia-poppenkast"kijken.....

Lig ik even mooi te zijn zo he? Al weer 15 maanden...

 

22 oktober op een zaterdag ben ik met mijn vriend Harley wezen ravotten bij het Geestmerambacht. dat is een groot meer in Alkmaar. We hebben ons daar echt prima vermaakt!

mijn vriendje Harley komt even aanstormen... Zo wordt je zowat bang van hem! Hahahha! Super lieve hond hoor!

 

We lijken wel een tweeling! Dezelfde houding, dezelfde kleur, dezelfde halsbanden.... Zoek de verschillen!

 

halverwege even uitrusten...

 

 

Alles moet ge´nspecteerd worden natuurlijk. Sarge doet de waterkant wel, want die is panisch van water, maar Harley duikt er wel in hoor!

Sarge is inmiddels geopereerd geweest aan haar elleboog.... Voor zowel Sarge als ons was dat een slechte ervaring natuurlijk. Ik heb ook geen foto's van Sarge genomen met haar lampekappie voor de tweede keer om, want daar stond mijn hoofd niet naar.

Bij Sarge is er van zowel elleboog dysplasie als heup dysplasie de ernstigste vorm geconstateerd. Dat was natuurlijk zeer slecht nieuws, maar helaas kreeg Sarge van haar rechter elleboog erg veel last. Toen pijnstillers niet meer hielpen moest ze aan haar rechter elleboog geopereerd worden. Deze operatie is heel goed gegaan, maar het is echt een heel drama als je als jonge hond een paar dagen niets kan behalve strompelen en duf zijn. En de weken erna dat je niets mag behalve 5 minuutjes aan de lijn even je plasje doen zijn helemaal erg!

Patrick en ik hebben dan ook besloten dat als er zich nog zoiets drastisch als een operatie voordoet dat we dan alleen met pijnstillers gaan werken. Als dat dan niet meer werkt dan houd het simpelweg "op"... Ik doe het Sarge en onszelf niet aan om alleen maar leed te ondergaan, en een hondenras dat al niet zo heel oud word dan zijn halve leven operaties laten ondergaan vind ik niet acceptabel.

Maar nu wat vrolijker: Sarge loopt ondertussen echt zoals nooit tevoren!!!! Ze is echt helemaal losgeslagen af en toe, en ik denk dat ze voor de operatie nooit pijnloos is geweest. Ze doet echt dingen die ze nooit deed, zoals tegen mensen op springen. Hierdoor weten we in elk geval da ze helemaal pijnvrij is! Erg goed teken dus!

Hieronder een impressie van de maffe streken van Sarge NA haar operatie!

 

24 december, de dag voor kerst dus, zijn mijn zusje Rose, Sarge en ik naar de klimduin in Schoorl geweest. Echt een super plek om te lopen! Het was net het eerste beetje knappe stuk lopen na haar operatie. Sarge is helemaal gek op zand maar ze mocht dus niet gek doen van me.... helaas........... Hieronder het resultaat van "Sarge die al 2 maanden niet heeft mogen rennen"

"Goed vasthouden hoor , Rose, want Sarge mag dit stuk niet rennen!"

Sarge: "nou, ik slijm haar helemaal onder, dan laat ze me van afschuw lekker los!"

Sarge: " Mission accomplished"!

even een stukje uitvergroot:

Sorrie dierenarts! Heel heel fout! Ik weet het! We zijn meteen weer zoet het hardere bospad opgegaan.....:

 

En dan is het kerst!!!! even wat leuke kiekjes:

 

 

Groot nieuws!!!!! In januari heb ik een heel leuk vriendinnetje erbij gekregen!!!!

Nee nee, niet inwonend hoor, zou ik wel willen! Goede vrienden van mijn baas en vrouwtje hebben er een puppenkind bij! Haar naam is Edina, oftewel gewoon "Eddie"..... Eddie is een Engelse Basset Hound. hier is ze:

Wat een grote oren he?! Voor de rest is ze nog heel klein, maar haar oren zijn echt super veel groter dan die van mij!!!

Eddie is echt heel erg leuk en lief, en ik kan echt heel leuk met haar spelen! Hoe klein ze ook is, ze gaat echt vel met me tekeer!

Maar gelukkig geeft ze zich soms ook wel eens over.....

Ik kan het echt heel heel goed met Eddie vinden, en ik hoop haar heel vaak te zien!

 

vandaag, 26 maart, ben ik samen met Eddie naar een Basset-wandeling geweest! Jeetje! Zoveel "Eddies" heb ik nog nooit bij elkaar gezien! De foto hieronder is maar een tiende gedeelte van de Bassets die er waren. ik schat dat er wel een stuk of 60 waren...

hieronder loop ik lekker met mijn kop in de wind samen met Eddie (voorste kleine) en een andere Basset van de wandeling.

 

9 april zijn Eddie en Sarge weer even wezen uitrazen in het bos achter het klimduin in Schoorl... Hoeveel lol wil een hond hebben? Sarge en Eddie zijn echt 8 poten op 1 buik en kunnen zo heerlijk stoeien....

Eddie: "Ik pak je zo in je nek Sarge , en dan smijt ik je zo omver!"

Sarge denkt : "Ach laat ik maar net doen alsof het Eddie lukt"

 

 

De mama van Eddie, Priscilla, heeft altijd wel wat lekkers mee!

Eddie is een beetje moe..... Misschien toch maar richting huis?

 

Sarge heeft sinds kort een nichtje! whaha!!:) Mijn zusje, Rose, heeft een hondje! Haar naam is Chance, en ze schijnt een kruizing tussen een Jack Russel en een Chihuahua te zijn..... Persoonlijk zien wij allemaal niet echt de  Chihuahua er in terug, want ze is al groter dan een gewone Jack Russel, laat staan een Chihuahua, dus wij denken eerder aan een kruizing met iets van een Bull terriŰr of een grotere Jack Russel  zoals een Parsons oid.

Hoe het ook zei: Chance is je handen vol hoor! Een heel groot op kern-energie voort gedreven hondje (onuitputtelijk), wat de kaas niet van haar brood laat eten!

 

Chance is een weekendje bij Patrick en mij wezen logeren omdat mijn ouders en zusje een weekendje weg gingen.

Sarge heeft een beetje een haat-liefde verhouding met dit drukke dametje, maar als Chance iets ouder wordt zal ze misschien wel ietsjes rustiger worden. (Hopelijk voor Sarge, maar we zien dat somber in! Whahaha!)

ik vond het een gezellig weekendje, en Sarge is toch best wel even onrustig geweest nadat Chance weer weg was, dus die miste haar dus ook wel. Chance schijnt drie dagen bekaf te zijn geweest van haar avontuur. Tja, wat wil je als pup zijnde met zoveel nieuwe dingen om je heen en zo'n grote hond om mee te spelen...

 

Zal ik later ook van die grote poten krijgen???

Zoveel nieuwe mensen, en ook nog een ander hondje, Baloe.... Ik denk dat ik maar even onderdanig moet doen....

Phew! Even een kleine pauze hoor! Lekker in het zonnetje....

slijmen bij Baloe....

 

Hey, die poes is niet bang! Ik zelf ook niet, maar ik ben toch wel voorzichtig.... De poes schijnt Koos te heten....

 

Spelen spelen spelen spelen........

Waar heeft Chance zich nu weer verstopt?

 

nog even wat nieuwe foto's van wat vriendjes van Sarge....

Sarge met Roy, het buurjongetje van de overkant...

Sarge met Nikki, buurmeisje van de hoek....