Patrick en ik leerden elkaar kennen in 1999, en we woonden na 2 maanden al samen. Dus toen moest Patrick er maar aan wennen dat daar ook dieren bij hoorde, want ik ben nu eenmaal een ontzettende dierenfreak. Maar voor grote dieren was er geen plek, want we woonden toen in een appartement. Groot genoeg voor ons tweeŽn natuurlijk, maar voor grote dieren niet. Dus verder dan wat cavia's en een tweetal woestijnratjes kwam het niet. Ik ben van jongs af aan opgegroeid met dieren, en altijd een hond gehad, dus de wens was er zeker wel. Dus de 5 jaar dat wij in het appartement woonden hadden we genoeg tijd om een keuze te maken. Gelukkig wist ik al lang aan welke "eisen" een hond moest voldoen. Zowel Patrick als ik houden van grote honden. in elk geval een hond die hoger is dan je knie, en ook zwaarder dan 20 kilo. Het moest een dier zijn dat absoluut sociaal is. Dus absoluut van nature te vertrouwen met kinderen en andere dieren. Uiteraard is geen enkele hond vals geboren, maar ja, een jachthondenras bij een konijn zetten is natuurlijk vragen om problemen... U snapt mijn gedachtes denk ik wel... Verder werkt Patrick  bij de marine, dus ik ben veel alleen thuis. Ik wilde dus ook een hond die er moedig uitziet, en dat ook tegen vreemden in en om het huis laat zien. Tja, dan blijft er niet veel over. Ik ben ook nog eens gek op korte snuiten en rimpelkoppies.... Ik heb namelijk in mijn ouderlijk huis een Boxer gehad, Whamby, en dat was een geweldige hond! Het was dus bijna een Boxer geworden. Maar toen zagen we een film: Turner en Hooch! De rest is bekent.... Goed verdiept in het ras, en toen we verhuisden naar een eengezinswoning hebben we vrij snel Sarge gevonden.

Natuurlijk waren we ons ook bewust dat er nadelen zijn. Wie bekent is met de film Turner en Hooch, die ziet daar het enorme gekwijl van de BD. Wij dachten ook dat dit lichtelijk overdreven was, maar gelukkig hebben we er rekening mee gehouden dat dit wel eens waarheid kon zijn. GELUKKIG MAAR. Want ja: een BD kwijlt! En inderdaad niet zo'n beetje ook! Wie ons kent en in huis is geweest weet dat de muren (en plafond) eigenlijk standaard elk jaar gewit moet worden. Verder liggen er overal "anti-kwijldoeken" Maar ach, wij kunnen er tegen, en wie dat niet kan die blijft maar weg.... Een voordeel is in elk geval wel dat je je echte vrienden leert kennen. Whahahaha!

Nog een nadeel: dit is een nadeel van elk reuzen-ras. Botaandoeningen. Elk groot ras maakt natuurlijk een enorme groei door, en daardoor zijn er helaas veel heupdysplasie en elleboogdysplasie problemen bij de grote rassen. Veel dingen kunnen hier de oorzaak van zijn, zoals verkeerde voeding, slechte beweging (te veel, TE WEINIG, verkeerd),en natuurlijk genetische aanleg. Ik kan je er inmiddels alles over vertellen, want Sarge heeft beide aandoeningen in ernstige mate, maar dan ben ik wel 6 pagina's verder! Wil je hier meer over weten, stuur dan even een mail: catinkadevries@quicknet.nl of ga bij de dierenarts langs voor info. Mijn ervaring is namelijk dat veel fokkers niet altijd even eerlijk zijn, vandaar dat ik de dierenarts aanraad.

Sarge is een wereldhond die absoluut bij ons past. Ik weet ook dat zij absoluut niet bij iedereen zou passen, dus denk echt na voor je iets doet waar je spijt van krijgt! Op de "leuke dingen" pagina staat een test "is een Bordeaux Dog iets voor u? ", en ga er maar vanuit dat dat allemaal klopt!