Ja ja, alweer 12 weken! Deze week heeft Vriend weer een inenting gehad, en daar maakte hij (natuurlijk) helemaal niets van. Vriend is een typische keiharde Bordeaux dog! Maar ja, als je een brokje voor je neus hebt als afleiding dan heb je natuurlijk ook andere prioriteiten dan op de dierenarts letten natuurlijk! O ja! Vriend is nu dus 12 weken en 12,5 kilo zwaar! Dus elke week een kilo erbij gaat dus wel op.

Verder doet Vriend het hel goed op cursus. Hij kan goed zitten op commando, en zit en wacht gaat ook al heel goed. Volgen op commando gaat ook prima, zelfs met wendingen naar links en rechts, maar hij moet dan wel het brokje nog recht voor zijn snoet, want anders is hij best wel snel zijn concentratie kwijt. Maar ja, dat maakt mij niets uit, want we blijven gewoon oefenen, en ik weet zeker dat dat allemaal goed komt, want hij is behoorlijk slim hoor!

Vandaag (donderdag 11 maart) betrapte ik hem erop dat hij zijn poot van de grond hield tijdens het plassen. Dominante donder hé?! Hij hurkt wel, maar hij houdt wel een van zijn achterpoten 10 centimeter van de grond!

Sarge begint nu af en toe genoeg te krijgen van sommig asociaal puppen - gedrag. Als Sarge middenin de woonkamer ligt, dan duikt hij soms zomaar bovenop haar om te spelen! Ik vond het vanaf het begin al heeeeeel erg knap van Sarge dat ze daar niets van "zei", maar nu geeft ze eindelijk eens een snauw! Dan doet Vriend ineens lekker onderdanig, en mag hij vervolgens gewoon met haar spelen hoor, dus niets aan de hand, maar hij wordt even op zijn plaats gezet.

Hieronder wat diverse kiekjes van Vriend en Sarge:

Ja ja, slapen kunnen ze allebei! Sarge omdat ze al een beetje een ouwe doos wordt, en Vriend natuurlijk omdat het een baby is.... Hoe dan ook, elke keer weer op de meest maffe manieren!

Echt waar, soms lach je je dood om hoe dit stel ligt te maffen!

Hier wachten ze op het eten.... Naast slapen natuurlijk 1 van de drie meest belangrijke onderdelen van het leven van een BD... (nummer drie is spelen, hahaha!)

Vandaag zijn we naar het strand geweest! Samen met mijn zusje en haar twee witte razende bolletjes Chance en Noa. Vriend was een beetje onwennig op het strand, en zocht duidelijk wat steun bij Sarge, maar het ging best goed! we zijn natuurlijk niet te lang gegaan, in de eerste plaats omdat mijn zwangere zusje dat op het moment niet te lang kan, maar natuurlijk ook omdat Vriend nog klein is. Hieronder zie je de heenweg met Noa vanuit mijn zusjes auto. Ik volgde haar zoals je ziet, en dat leverde een leuk plaatje op!

Hoezo "gekke bek"? :)

Twee kontjes!

Dolle pret!

Zo jammer dat ik nu even geen sportstand aan had op mijn camera! Maar evengoed is hij wel cool hé?! (vooral Sarge haar ogen zijn erg "evil" vind je niet?)

Er zit een verhaal achter overigens: Zodra ik een camera op Sarge richt komt ze aanrennen! Is een tic van haar neem ik aan, maar geeft dus niet, want dit soort foto's vind ik vaak wel erg cool.

Nou, maar eens even kijken wat mijn zus Sarge nu zo leuk vind aan dat bewegende spul....

Whaaaaa! Dat is koud aan mijn buik!

snel maar weer weg bij dat koude, bewegende natte spul!

Er waren eigenlijk niet eens veel andere honden op het strand, en dat terwijl het erg mooi weer was. Maar als ze er waren was dat natuurlijk heel interessant. Rechts schiet trouwens Chance voorbij, waarvan ik samen met Noa beschamend weinig foto's heb gemaakt! Geen een eigenlijk, behalve die in de auto... (schaam schaam!! sorrie zussie!) 

Maar die in de auto zijn dan toch wel weer erg leuk! ik heb ook een vermoeden dat er niet veel hondjes op deze manier gefotografeerd zijn...?

Nou, op cursus gaat het best goed. alleen het "af en blijf" wil niet zo lukken, want het "blijven" is nog wel heel moeilijk! Even hard trainen dus. Verder was het erg mooi weer gisteren, en we zijn lekker lang buiten geweest, waarvan ik dus een hoop foto's heb. Ook zijn we nog in de stad geweest, en zijn we op een terrasje wat wezen drinken. Ik kwam namelijk onverwacht mijn zusje en haar vriend ook tegen, en dat was dus erg leuk. Vriend gedraagt zich erg goed in de stad, en vooral de duiven die nieuwsgierig waren waren wel erg interessant! Ik was in elk geval erg onder de indruk hoe rustig hij zich gedroeg in de stad, en natuurlijk helemaal met alle aandacht die je daar krijgt!

lekker spelen op cursus!:

en als cursusleidster Myrthe aan het uitleggen is dan krijgen de pups een zoethoudertje:

Vriend wordt al zo groot dat de voerbak halverwege de standaard zit!:

Dat het zo mooi weer was waren we natuurlijk lekker buiten in de tuin. Ik heb de Hortensia's ontdaan van de oude bloemen, en dat is natuurlijk de meest geschikte plek om te gaan liggen kluiven als je een lekker gevuld varkenshoefje hebt gehad! Sarge vind Vriend maar een vreemde vogel....

En met het mooie weer zijn de buurkinderen ook weer van de partij! Gezellig!

Als het ook maar even mooi weer is zwermen we allemaal uit... Zowat alle buren in de tuin, met alle levende have!

Vriend met Baloe. Nu nog even groot...

Ejjjjj! Daar is Choco de labrador van een straatje verder ook!