pagina 2

Ja, weer veel gebeurt de afgelopen week. Vriend is geslaagd voor zijn puppycursus! Dat is nog wel het hoogtepunt! Voor 1 onderdeel moet hij nog een keertje terugkomen, het onderdeel "af en blijf", want het "blijf" gedeelte daarvan heeft hij niet onder de knie. Maar voor de rest allemaal negens en tienen! We zijn dus super trots op hem! Wel wachten we nog met de vervolg 1 cursus. Dit omdat ik eerst wil dat hij zijn grootste groeispurt heeft gehad, en te tweede omdat ik eerst alle commando's tot nu toe er goed in wil hebben. Nog twee andere cursisten wilden even wachten, en waarschijnlijk gaan we met zijn drieŽn in september weer verder.

Het gaat erg goed met Vriend, hij heeft een dag of twee even wat dunnere poep gehad (niet vloeibaar hoor, maar wel dun), maar de oorzaak daarvan is heel waarschijnlijk de grote hoeveelheid hondensnoepjes die ik gebruikte om te trainen. Ik heb namelijk nog hard geprobeerd om het "af en blijf" erin te krijgen, en tja, daar komen heel wat snoepjes bij kijken. Ehhhh, foutje! Ach, ook de baasjes moeten leren hť? Morgen, 1 april, gaat Vriend voor zijn 12 weken prik. Dat is wat aan de late kant natuurlijk, aangezien hij 15 weken is, maar dat heeft te maken met een opschuiving van de inentingen door de crash die hij een paar weekjes terug had. (zie onderaan pagina 3, van "Vriend 8 tot 12 weken")

Verder hadden we de super mooie dag van de Bassethonden wandeling! 28 maart was er weer de jaarlijkse wandeling van de Basset Hound vereniging van onze grote vriendin Eddie de Basset Hound. Dit was denk ik de vierde keer dat we geweest zijn samen met Wouter en Priscilla en dus Eddie de Basset en Sarge, en voor Vriend de eerste keer. Nou, voor verdere uitleg moet je dus verderop maar kijken voor de foto's.

Ik wil Jolanda nog bedanken voor een aantal foto's van de puppycursus! Ze waren zo lief aan het stoeien, en tja, net dan heb je geen camera bij je... Zal je dus zien! Gelukkig heeft Jolanda, het vrouwtje van Djura, de Viszla pup, mooie foto's gemaakt! 

weer zomaar een lief plaatje:

Er lopen regelmatig paartjes eenden in de straat bij ons. Helemaal nu het paartijd is. En dat is natuurlijk heel intressant!

Mag ik er achteraan? (antwoord: NEE!)

En nee: ook met een omtrekkende beweging mag je er niet achteraan! :)

De foto's Die Jolanda mij stuurde, ze waren zo lief bezig met zijn allen!:

Basset wandeling 28 maart 2010:

Ik schat dat er wel een stuk of 60 Bassets waren. Het was echt supermooi strandweer, met een lekker zonnetje en een rustig briesje. Echt heel erg mooi weer! En een leuke dag om te vieren dat Vriend vandaag 15 weken is.

Jeeeeeejj! lekker los!

Een bijzonder moment: geen Basset te bekennen!

 

Maar hoe vind je nu je vriendin Eddie terug tussen al deze zelfde hondjes? Vriend heeft heel wat afgesnuffeld!

En dan denk je dus dat Sarge de grootste is op het hele strand...... Whahaha! Nou, niet dus!!!! Er kwamen 4 Ierse wolfhonden langs! Wauw!

Vriend: "Ik wordt net zo groot als jij!" Ierse wolfshond: "gaat niet gebeuren, vriend"

Waar kinderen zijn, zijn Sarge en Vriend!

Hier gingen we terug wandelen. De grote groep ging nog door naar een strandtent, maar dat vonden wij allemaal te druk worden, en te lang voor Vriend. Bovendien was er ook een strandtent bij het vertrekpunt, en daar hebben we rustig nog even gezeten.

Met zijn drieen is het eigenlijk veel leuker! Wordt je niet zo afgeleid door zoveel andere honden. We zagen dit ook echt bij onze honden. soms is "Less is More" inderdaad een goede spreuk.

Lekker met zijn drieŽn neuzen aan de waterlijn: We hebben genoten van de heerlijke dag, en hopen dit volgend jaar weer te doen!

Maandag 29 maart: De laatste keer op puppycursus. Vandaag krijgt iedereen zijn diploma, ook Vriend, ondans dat het "blijf" gedeelte van "af en blijf" nog niet gelukt is. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik ben super trots op Vriend! De commando's die hij verder heeft geleerd doet hij echt uitstekend! Ik krijg nog foto's gestuurd die Myrthe gemaakt heeft, waaronder ook de prachtige foto die op Vriend zijn diploma staat.

Hieronder de geslaagden! Van links naar rechts: Bono de Labrador, Bono de Bernersennen, Djura de Viszla, Einara de Husky, Saartje de BorderterriŽr e natuurlijk onze Vriend!

Bo Duitse Herder Bo Duitse Herder Bo Duitse Herder Bo Duitse Herder Bo Duitse Herder Bo Duitse Herder

Hieronder een foto van Vriend, met zijn lievelingetje Saartje. Saartje schud zich net even lekker uit.

Nog heerlijk vrij spelen met alle klasgenoten:

En van spelen krijg je dorst:

Ook wil ik even een foto laten zien van mijn zusje en haar hondjes Chance en Noa. Mijn zusje is nu 25 weken zwanger, en stuurde me een prachtige foto! Misschien een beetje misplaatst op mijn site over mijn doggies, maar ja, je kan ook zeggen dat het toch Sarge en Vriend hun honden-nichtjes zijn, en hun toekomstige mensen neefje of nichtje!Hoe dan ook: ik vond het een erg mooie foto:

Nou, de week is nog niet om, dus misschien nog meer foto's hier, en anders op een geheel nieuwe pagina "Vriend 16 weken tot een half jaar"