pagina 4

Nou, weer een hoop gebeurd! ik stop maar even met exacte data geven, want hou het zelf al niet eens meer bij. Elke dag maken we wel een foto, en elke dag is er wel wat nieuws! We houden het maar op de weken dat Vriend oud is, en onderstaande foto's zijn uit zijn tiende week. (21 tot 28 februari)

Wat algemene dingen over Vriend: Hij gaat heel goed met zindelijkheid! Hij doet natuurlijk nog regelmatig wat in huis, maar dat is meer onze schuld dan dat van Vriend. Hij geeft namelijk al heel goed aan dat hij "moet". Hij loopt dan echt naar de voordeur, en als ik dan met mijn stomme  hoofd er even niet bij ben gaat hij daar zitten plassen of poepen. Kortom: Ik moet beter opletten!

Verder gaat het tussen Sarge en Vriend echt helemaal super! Ze spelen heel graag met elkaar, en Sarge daagt Vriend vaak zat uit, en het lijkt wel alsof Sarge aan een tweede jeugd is begonnen. Het mandje van Vriend heb ik voor Jan met de korte achternaam gekocht, want ze liggen alleen maar met zijn tweeŽn in Sarge haar mand. Alleen 's nachts moet Vriend in zijn mandje in de voorhal, maar zodra ik die dan daar neerzet duikt hij als een speer bij Sarge in haar mand. Eigenlijk heel zielig dat hij dan in de voorhal moet, maar ja, ik durf het nog niet aan om hem in de kamer te laten. toch nog even een paar maandjes wachten daarmee.

Als hij 's avonds moet slapen dan is hij nagenoeg meteen stil. Hooguit een minuutje of 5 even herrie trappen, maar dan legt hij zich erbij neer en is het stil. Wel haalt hij het 's ochtends in! Hij maakt ons echt wakker! Hahahaa! Ach, dat komt ook wel weer goed.   

Vriend kijkt graag naar Animal Planet!:

 

Vriend is voor het eerst onder de douche geweest! Hij had buiten liggen rollebollen met een hondje, en was natuurlijk helemaal zwart van de troep die er nu ligt door het rotweer van de laatste tijd... Hij vond het erg leuk om te zien hoe grote zus Sarge eerst ging, en was erg nieuwsgierig, mar toen hij zelf aan de beurt was was het toch ineens minder fijn... Hahahah! Niet dat hij het vreselijk vond hoor, maar je ziet wel wat ik bedoel op de foto's hieronder:

Hoeraaaaa!!!!!! De "baas" is veel eerder thuis gekomen dan verwacht! Patrick is marineman, en zou 5 weken varen zijn en pas thuis komen als Vriend 14 weken zou zijn. Maar er ging een cruciaal stukje techniek stuk op de boot, waardoor ze hun mijnenjagerij eerder moesten staken. Normaal is dat aan de ene kant niet leuk, want ja, eerlijk is eerlijk, als je aan het varen bent verdien je goed! Maar uiteraard vind het thuisfront het in dit geval al helemaal niet erg! Hahhaha! 

Al meteen dikke vrienden hoor!

synchroon slapen:

nu nog een groot verschil.....

kusje kusje kusje! Hier waren ze elkaar wel 5 minuten lang aan het aflikken!

Lekker bij grote zus liggen en op mijn speeltjes kauwen...

Ons neefje Wesley was op bezoek, samen met neefje Thierry en oma en opa! Dat was gezellig hoor!

Ze kunnen zo heerlijk liggen.....

Mijn twee mannen!

Wij zijn tweede bewoners van ons huis, en de vorige bewoners hadden een kat. Zij hadden een kattenluikje geÔnstalleerd in de tussendeur van de voorhal naar de garage. Nu was de zoon van onze overburen jarig en gingen we op visite. Dus Vriend in de voorhal en ook voor een van de eerste keren wat langer dan een half uurtje alleen.  Heeft ie dus met zijn harde kop gewoon het kattenluikje eruit gekopt! Wat een maf niet? Dus Patrick met zijn aangeschoten hoofd een reparatiepoging doen.... Hahahah! Ach, deze deur moest toch al een tijdje een verfje, aangezien Sarge er elke dag tegenaan staat te kwijlen na het eten, dus dan gaat het luikje eruit en het gat opgevuld.

"Ehhhh, sorry baas?"

Ach, het was al snel vergeven, want 5 minuten later zat Patrick gezellig te spelen met de hondjes!

Sarge en Patrick dagen elkaar altijd uit door naar elkaar te grommen....

Nog twee mooie plaatjes van zondag. de dag dat Vriend 11 weken is geworden!

Vriend is zondag 28 februari 11 weken geworden, en vandaag, 1 maart, zijn we voor het eerst naar school geweest! Hij is eigenlijk nog wel jong, 11 weken, maar we gaan voor de lol, en doen het rustig aan. Nou, het ging heel goed! En natuurlijk dikke pret met al die pups! De mooie mechelaar van Myrthe, die de cursus geeft, heet Khenan. Die zie je ook af en toe voorbij stoeien op de foto's. In dit clubje zitten in totaal 5 hondjes. Uiteraard onze Vriend, dan nog een Vizsla, een Bernersennen, een border terriŽr, en een labrador. Vandaag hebben we even kennisgemaakt natuurlijk, maar ook hebben we de uitleg gehad voor het commando "Volg". Dit is een van de moeilijkste commando's voor een pupje, aangezien ze de concentratie van en doperwt hebben, dus goed om mee te beginnen, dan heb je een maand de tijd om te oefenen voor het examen! Op cursus had Vriend natuurlijk de aandacht niet met al die speelmaatjes, maar thuis heb ik tijdens uitlaatbeurtje al een heel mooi resultaat gehad hoor! Gaat helemaal goed komen met onze Vriend!

"Kom spelen!":

   

 

 

woensdag 3 maart:

Vriend is waaks aan het worden!

Ik heb stemmen geteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, en Sarge en Vriend bleven dus thuis bij Patrick. Nou, toen ik dus thuis kwam en door de garagetussendeur (die van het kattenluikje) naar binnen kwam hoorde ik ineens een waakse blaf van Vriend! Daarna sloeg Sarge pas aan! Dus Vriend was als eerste. Zijn eerste waakblaf! Wauw! Maak me trouwens wel zorgen over Sarge... Zou ze wat ouder worden en overgenomen worden qua waken door Vriend? Hahahhaha!

Vrijdag 5 maart:

HOE LIEF IS DIT!!!!

 Vriend was weer naar cursus geweest, en na afloop uiteraard moe. Mag je toch maar weer mooi bij je lekkere warme grote zus liggen!

tot gauw!