juni/juli 2011

Noa en Chance zijn hier te logeren geweest. Noa en Chance zijn de hondjes  van mijn zusje. Mijn Zusje Rose, haar vriend Danny en kindje JuliŽt zijn samen met mijn ouders 16 dagen naar ItaliŽ geweest. Chance is het oudste hondje en waarschijnlijk een kruising Chihuahua reu/ Jack Russell teef. Alhoewel de mensen waar ze vandaan komt ook een Bull terriŽr reutje hadden lopen, en ik persoonlijk toch echt denk dat dat de vader is ipv een Chihuahua. Noa is een raszuiver Parson Russell terriŽr. Zij heeft een stamboom, dus daar is in elk geval heen twijfel over mogelijk, bovendien is haar karakter ook 100 % terriŽr. Hoe dan ook, het zijn in elk geval twee heel andere honden dan die twee van mij! Hahaha! Ik moest in elk geval wel even wennen aan die twee druktemakers. Niet negatief bedoeld hoor, want ik vind drukke hondjes echt niet erg, zolang ze maar niet om elk wissewasje gaan lopen keffen, en dat doen Chance en Noa in elk geval niet, dut dat is prima. Het contrast tussen terriŽr en dog is gewoon erg leuk om te zien.

O ja, ook heb ik de twee zebravinkjes van mijn ouders hier gehad. En om even aan te geven hoe veel "last" ik heb gehad van 4 honden in huis: De twee zebravinkjes heb ik meer "last"van gehad! Whahahah! Ik kon niet wennen aan dat zenuwachtige gepiep! Ik doopte ze na twee dagen ook om tot "ZENUWvinkjes"Hahah!

 

Als eerste hier in de "vakantieopvang" de zebravinkjes van mijn ouders. Ze heten Woesel en Pip, en Vriend heet ze gelijk welkom. De eerste twee uur hebben zowel Sarge als Vriend met hun neus voor de kooi gezeten.

De volgende dag kwamen Chance en Noa, en natuurlijk moet Vriend meteen laten zien dat alle slaapplekken van hem zijn. Hij heeft zelfs nog geprobeerd om in de bench van Noa te komen!

De eerste 3 dagen ongeveer was het natuurlijk aftasten heen en weer, en bepalen van de rangorde. Alle speeltjes worde uitgeprobeerd en er wordt gespeeld met elkaar. Deze eerste dagen heb ik ook Chance en Noa nog vast gelegd in de tuin, maar al snel blijkt dat ze erg goed in de buurt en in de tuin blijven. En als ze al even te ver gingen dan was even roepen het enige wat nodig was. Alleen Noa was heel af en toe verdwenen, maar dat was alleen om op de hoek te gaan slijmen bij de buren. Noa was namelijk erg verliefd op hondje Baloe!

De auto. Dat was natuurlijk feest! Waar gaan we nu weer lekker ravotten? We zijn zo'n beetje om de dag weg geweest. In dit geval zin we naar het Obdammer meertje geweest. Eigenlijk heet het daar "de Weel" maar in de volksmond dus het Obdammer meertje. Uiteraard dus in de buurt van het plaatsje Obdam.

Whaaaaa! Wat is dat voor eng beest? Snel weg hier!

Heel veel water hier. Heerlijk voor de hondjes!

Chance heeft een boomwortel gevonden.

Hier gaan we een stukje bos in. Er is van alles te doen bij het Obdammermeertje!

Grote boze wolf....

Aan de rand van dit bosje is een stukje waterkant dat echt bagger is. Eigenlijk het enige stukje waar ze echt zwart vandaan komen. En Vriend joh.... Dat is echt serieus een groot varken! Die gaat echt liggen draaien en rollen in de bagger! Wat een zwijn is het ook!

Als je even verder loopt vanaf dit baggerstrandje dan loop je het stukje bos uit en kan je langs het bosje verder lopen met uitzicht over landerijen.

Sarge vind alles wel best....

Chance en Noa hebben een stok gevonden. Dikke pret!

Op de terugweg weer water. Vooral Chance gaat helemaal uit haar dak. Die krijgt er geen genoeg van!

In het hoge gras.....

En natuurlijk genoeg andere hondjes!

Hier zijn we in de duinen bij Petten. Ook heel mooi lopen voor de hondjes, maar het was vandaag wel erg warm. Ik had twee flessen water mee die schoon op zijn gegaan na de wandeling.

Touwtje trekkennnnnnnnnnnnn!!!!!

Bij mij in huis moet er altijd wat gedaan worden voor het lekkers dat ze krijgen. In dit geval moeten ze wachten tot ik "ja" zeg. En dat konden ze heel goed zoals je ziet! Let even op de bellen die Sarge aan het blazen is in haar mondhoeken. Best knap!

Hier hebben ze allemaal een gevulde varkenshoef. dit is een hoef met schapenvet er in. Ze waren er heerlijk een paar uur zoet mee.

Ik ging eten, en stuurde alle honden op hun mat. Sarge wilde blijkbaar niet op haar eigen mat.