(23 juni 2010 -22 juni 2011)

Sarge is 23 juni jarig geweest, en is dus 6 jaar geworden. Je begint wel te merken dat ze wat ouder wordt, want ze begint al een aardig grijs snoetje en kin te krijgen, en ze is en stukje minder actief. Maar dat geeft allemaal niet hoor! Ze is nog hartstikke vrolijk!  Twee dagen na haar verjaardag, 25 juni, zijn we op vakantie gegaan naar Texel. Heerlijk twee weekjes met de honden uitwaaien op het strand. Klik hier voor de vakantiefoto's:

31 juli

Heerlijk slapen op een regenachtige zomerdag:

27 augustus 2010

lekker bekkie! :)

30 augustus 2010

statig? of misschien uit de hoogte?

mei 2011

Sarge lekker kluiven op een gerookt koeiendijbeen. Ik sta echt versteld van die twee hondjes van me, dat ze deze botten gewoon verbrijzelen alsof het niets is. Ongelofelijk wat een kracht er in die kaken zit! Op Vriendje zijn pagina staat hijzelf met zijn botje. (Vriend 1 tot 2 jaar)

Verder wil ik vertellen dat Sarge echt ouder aan het worden is. Ik ben laatst nog met haar naar de dierenarts geweest omdat ik me zorgen maakte over haar "gezwalk" Hieronder een stukje wat ik uit haar "dagboek" heb. Ik moest van de DA een dagboek bijhouden met data en tijdstippen dat Sarge aan het "zwalken" is. Door dit stukje begrijp je misschien beter waarom ik zo schrik af en toe.

Ik riep Sarge en Vriend om het laatste rondje te lopen om 00.30 uur. Zodra ik “ga jullie mee uit” zei, stonden ze natuurlijk snel op. Sarge had meteen geen evenwicht tijdens het opstaan en knalde “pootje over” tegen de salon tafel, liep zwalkend iets door, de kamer in, en knalde opzij, pootje over, tegen de kastdeur. Weer zwalkend iets verder lopend, pootje over, knalde ze tegen de eettafelpoot .  vervolgens had ze weer iets controle en liep achter de bank, waar ze ging zitten.  Dit deed ze op de manier alsof ze wat bangig was zoals ze dat bijvoorbeeld bij onweer is. Kwam dus geschrokken over. Maar ik had absoluut niet het idee dat ze pijn had.

Volgens de DA kan het twee dingen zijn. een of andere ouderdoms kortsluiting in de hersenen (heeft weer zo'n leuke medische benaming die ik vergeten ben), of epilepsie.

De eerste is het meest gunstig schijnt het, want deze is vaak niet heel ernstig en kan zelfs weer verdwijnen. en de tweede zou inderdaad ernstiger kunnen worden, maar als dat zo ver komt kunnen medicijnen uitkomst bieden. Verder dacht ze ook niet aan epilepsie, aangezien mijn omschreven symptomen daar niet echt op duiden.

Verder wordt ze iets dunner op sommige plaatsen. En als ik dan wat meer ga voeren dan is daarvan het enige effect dat ze meer gaat poepen, dus tja, dat lost ook niet veel op. Zolang ze niet MAGER wordt laat ik het dus maar zo.

MAAR: ik ga er echt wel vanuit dat we volgende maand gewoon haar zevende verjaardag gaan vieren hoor! We blijven positief, en zo ernstig is het allemaal niet. Maar ontkennen doe ik ook niet aan, dus ik schrijf alles hier gewoon lekker op.

juni 2011

Nou, ongerustheid heb ik niet meer gehad na bovenstaand relaas. Het gaat eigenlijk heel goed, en na een paar weken vreemd gezwalk wat ik hier boven heb geschreven heb ik eigenlijk niets meer gemerkt vanaf het punt dat ik hierboven heb geschreven! Dus dat gaat prima. Ook ben ik niet bang meer voor het "mager"gedeelte. Ze heeft gewoon echt last van de zwaartekracht, en tja, dat hoort er denk ik gewoon bij. Je ziet wel haar ruggengraat meer dan een paar jaar terug, maar er hangt gewoon een dikke pens onder! Hahahha! Dus het komt er op neer dat ouderdom inderdaad met gebreken komt.

eitjes vinden ze lekker! gewoon rauw met schaal en al.... tip: geeft dit alleen als je van plan was binnen een uur nog te gaan dweilen. O ja, en natuurlijk nooit geven als je vloerbedekking hebt! Haha!

Soms moet je gewoon een foto nemen he?

tot zo ver deze pagina, want Sarge is inmiddels 7 jaar geworden en heeft dus een nieuwe pagina. Snel daar kijken dus!