vrijdag 25 juni tot vrijdag 9 juli

Door een fout tijdens een "format C" van mij laptop, was een aantal pagina's die ik al gemaakt had maar niet ge-upload verloren gegaan. Lekker slim he?! Daardoor is een update wat later dan beloofd, maar ik heb eindelijk foto's voor je!

We zijn twee weken naar Texel geweest! Een heerlijk eiland voor mens EN DIER. Ik was verbaasd hoe gastvrij Texel is voor de honden. Ze mochten overal mee naartoe. Ook op het strand mogen de honden mee. gewoon het hele jaar door, en dus ook lekker overdag! Er staat weliswaar aangegeven dat ze dan aangelijnd moeten, maar dat werd eigenlijk door niemand gedaan. Wel werd er gewoon goed rekening gehouden met elkaar. Je zag dat de mensen met honden gewoon een stuk verderop gingen zitten, daar waar weinig kinderen waren. Dat deden wij natuurlijk ook. Wat me ook opviel was dat er ook geen drol op het strand te vinden was. Ik heb bijvoorbeeld wel een hoop vieze luiers gezien, dus dat zegt wel weer wat over "die vieze honden" het moet dus gewoon zijn: "de vieze mensen"! In dit geval dus niet de hondeneigenaren.

We zijn met twee andere stellen op vakantie geweest. Onze beste vrienden Wouter en Priscilla en grootste hondenvriendin Eddie, en vrienden van hen, Ruud en Stefanie en hun hondje Jewel. Een Cocker spaniel-dame. Ruud en Steef zijn overigens 1 week geweest. Verder zijn er diverse mensen op bezoek geweest die ook even de sfeer van Texel wilden proeven. Die zal ik bij de foto's wel benoemen. Hoe je het ook wend of keert: Het was een top vakantie!

We hadden huisjes gehuurd op het Landal park "Slufter vallei" www.landal.nl . Een prachtig park in een nog mooiere omgeving. Honden dus ook daar toegestaan, en ook nog een van de weinige locaties waar je met meer dan 1 hond welkom bent.

Ik ga overigens niet alle foto's op de site zetten. Het is immers een site over Sarge en Vriend, en wil dan ook niet teveel foto's van ons persoonlijk plaatsen. Ik blijf het internet namelijk nog steeds niet iets vinden waar je je hele persoonlijke leven moet gaan neerzetten. Bovendien zit denk ik niemand te wachten op foto's van zonnebadende, garnalenpellende, uit de branding-kajak vallende personen!

Blijf overigens deze pagina in de gaten houden, want er moeten nog foto's uitgewisseld worden tussen ons allemaal! Er kan dus nog wat meer bijkomen!

Na aankomst eerst in en om het huisje geÔnspecteerd, en uiteraard na alle indrukken is het tijd voor een dutje!:

Hier dus het heerlijke strand op Texel! Parasolletjes mee voor de schaduw, zooitje waterflessen mee voor de hondjes, en ontspannen maar!

Genoeg schaduw voor de honden hoor! Maar ze gaan vaak toch in de zon liggen. Voor de gein begon ik Vriend onder te graven met zand...... Vond ie nog heerlijk ook! Het is zo'n mafzak die kleine draak...

Eddie komt maar eens even kijken wat voor geks er hier nu weer gebeurt...

En Sarge? Die vind het allemaal allang best....

Als je het paadje voor ons huisje overstak, liep je zo en natuurgebied in! Echt helemaal geweldig! Fiets- en wandelpaden, ruiterpaden en ook losloopgebied! Voor de honden dus een paradijs voor de deur. Het enige nadeel: Texel is een schapeneiland. En wat heb je dan helaas wel veel? De schapenteek! Na een wandeling moest je dus wel goed controleren of je honden, maar ook jezelf, geen teken hadden opgelopen. Nu ben ik niet zo snel vies van iets, dus ik vind het niet erg om een teek dood te drukken of voorzichtig te verwijderen, maar ja, je hebt toch wel altijd in je achterhoofd dat je "de ziekte van lyme" kan oplopen. Dus dat is wel een vervelende gedachte. We hebben best wat teken te pakken gehad! Maar nu weer de foto's: mensen van links naar rechts: Stefanie met daarnaast haar zus die het eerste weekend samen met haar man op bezoek was, en rechts loopt Priscilla. Hondjes van links naar rechts: Jewel de Cocker SpaniŽl, Sarge, Jaap, Vriend en Eddie.

Als je goed kijkt zie je schrikdraad lopen. Deze stond overigens uit. Dit was het enige afgesloten gebied in de omgeving, want er was daar een meer met een vogel broedgebied. Daarachter zie je de huisjes van het Landalpark.

Lekker spetteren in een van de vele watertjes. De een wat schoner dan de ander!De hondjes roken niet altijd naar bloemetjes als we thuis kwamen

Twee staartjes van Sarge en Vriend, en het koppie van Juwel.

"Cheeeeeeese!"

He! Daar is Eddie ook!

Japie, kijkt het allemaal maar van een afstandje aan......

De zus van Priscilla en haar vriendin kwamen ook een dagje langs. Zij hadden Indy mee. Een Sheltie. Vriend rende constant achter Indy aan, want die was een beetje op haar hoede voor die lompe pup van ons. Indy rende dus vaak weg, en daardoor ging Vriend er JUIST achteraan! Maar ja, ik denk dat Vriend eigenlijk ook wel op zoek was naar een vakantie vriendinnetje. Want Indy is wel een prachtig hondje hoor!

Hier stak Vriend zijn neus in de drek. Dit schijnen eieren te zijn van het een of ander. Al heb ik deze eieren in Ecomare gezien, ik ben vergeten van wat het precies is. In elk geval heeft Vriend er lekker doorheen gewreven met zijn neus.

En waar Eddie nou weer in rolt......?

En dit is wat wij op vakantie ook heeeeeel vaak hebben gedaan: Luieren!

Nou, tot zo ver de vakantie, kom nog eens kijken eerdaags, want ik moet nog meer foto's krijgen van Wouter en Priscilla en Ruud en Steef!