"Vriend" is op 14 december 2009 geboren in een nest met nog 6 broertjes en zusjes!

 

 

Papa "Aik from Frisian South-East":

mama "Farouche van de Priskimberhoeve":

Foto volgt! Ik krijg nog foto's toegestuurd van Jasja!

 

Zondag 7 februari 2010:

Vandaag Vriend opgehaald! Na eerst een bakkie koffie heb ik Vriend op schoot genomen om alvast te wennen aan mijn geur. Een beetje vertrouwen opbouwen voor de reis naar zijn nieuwe thuis. Nou, en paar minuten op schoot en hij viel al heerlijk in slaap. We waren even voor 10.00 uur aangekomen, en rond 11.30 zijn we richting Heerhugowaard gegaan. Mijn Zusje Lisa- Rose ging gelukkig mee zodat ik met vriend op schoot in de auto kon. En Rose kon natuurlijk ook mooi foto's maken! THNX Sis!

Nog even spelen met mijn broers en zussen.

We gingen in een groot apparaat wat heel snel ging en een beetje grommend geluid maakte. Ik was helemaal niet bang! Tenminste......, 1 keertje maakte we een klein sprongetje, wat mijn vrouwtje een "hobbel" noemde. Dit maakte ook een beetje hard geluid, en toen moest ik even een keertje gillen! Maar, mijn nieuwe vrouwtje deed alsof ze niets had gemerkt..... En toen dacht ik ook dat ik het me maar verbeeld had en was ik niet bang meer. Ik heb toen mijn neus onder haar kin geduwd, en ben zomaar in slaap gevallen!

In mijn nieuwe thuis was een grote hond! Zij schijnt Sarge te heten, en was heel erg nieuwsgierig! Ik kreeg behoorlijk wat natte koude neuzen van haar onder mijn kont geduwd, maar ja, er zijn ergere dingen, dus ik liet haar maar gewoon haar gang gaan.

Na een eerste kennismaking kwam ik tot de ontdekking dat die Sarge een toffe griet is! ze heeft mij likjes en kusjes gegeven, en vond mij toch wel een beetje gek....

Sarge zegt hier tegen mijn nieuwe vrouwtje dat ze best blij is met mij als broer, wat mijn nieuwe vrouwtje krijgt ook veel kusjes!

Hier laten ze mij mijn speeltjes zien...

op onderzoek uit:

Nou, mijn "tante" Rose die zo lief was mij mee op te halen ging er weer vandoor en gaf me een afscheidsknuffel... Maar ik zie haar snel weer hoor, want dinsdag komt ze even met haar vriend langs en donderdag ga ik bij haar langs om met mijn nichtjes Chance en Noa kennis te maken! Spannuuund!

Nou nadat mijn Tante Rose weg was heb ik nog heel even rondgestruind in mijn nieuwe huis. Ik vond die spiegelende sierrand van de bank wel erg interessant!

Ook vond ik een botje, die heb ik aan Sarge gegeven, en die at hem heel snel op!

Naast de slippers, van iemand die mijn "baasje"gaat worden zegt vrouwtje, viel ik toen in slaap! Was ook zo'n lange dag...

Sarge ging toen maar even in de gaten houden of ik wakker werd, en sliep een stukje van mij vandaan...

Nou, toen ik nog sliep kreeg ik en kort bezoekje van twee buurmeiden. Die hadden gehoord dat ik kwam, en de spanning was te groot om twee daagjes te wachten, dus ze mochten best even rustig kijken. Nou, ik heb eigenlijk niet zo veel gemerkt, want ik bleef gewoon doorslapen, en mijn vrouwtje had de kinderen al verteld dat het een drukke dag voor me was vandaag, en dat er vandaag dus even niet druk gedaan kon worden. Femke en Carlijn, die buurmeiden, hebben dat ook heel goed gedaan! Want ik werd dus niet eens wakker, wat ik al zei.....

Toen ik weer wakker was heb ik even met deze gekke piepende koe gespeeld. Dit is nu al mijn favoriete speeltje!

Ik heb ook een hapje gegeten en gedronken! dat vond mijn vrouwtje heel goed, want die was al bang dat dat vandaag niet zou gebeuren. Maar ik ben een stoere vent hoor!

Vrouwtje ging met me spelen op de grond, en toen viel ik in slaap. Mijn grote zus Sarge kwam er toen ook maar bij liggen, Met zijn drien is toch ook veel gezelliger?

In dit mandje heb ik vannacht geslapen. In de "voorhal" noemt vrouwtje dat. Ze zegt dat een bench vroeger ook niet werd gebruikt, en dat sarge ook hier in de "voorhal" sliep, dus heb dat dan maar gedaan! ik heb drie kwartier lang wel geroepen of Sarge en vrouwtje echt niet bij me kwamen liggen, maar toen ik merkte dat dat niet ging gebeuren heb ik me daar maar bij neergelegd en ben gaan slapen.

8 februari:

Nou dat Vrouwtje 's ochtends beneden kwam heb ik haar wel verrast met een plas en een drol hoor! Maar ook heb ik vandaag een plas buiten gedaan, waarop mijn vrouwtje als een gek reageerde! Misschien als ik het weer buiten doe dat ze dan weer maf gaat dansen? Zal het straks weer proberen.

 

ik heb ook nog bij Sarge gelegen hoor! Maar als ik te dichtbij komt vind Sarge dat nog een beetje gek, en dan loopt ze weg.

Na vannacht in mijn mandje te hebben geslapen en dat wel lekker lag, heb ik besloten deze dan maar eens vaker zelf op te zoeken. Ligt best lekker!

Vrouwtjes voeten en benen liggen trouwens ook lekker hoor!

Veel mensen zeggen: "Is dat mandje niet veel te klein voor een Bordeauxdog? Nou, Sarge laat wel even zie dat je best een paar uur lekker kan maffen in dat mandje hoor.

Verder hebben we niet veel gedaan op mijn eerste volle dag in mijn nieuwe huis, behalve dan boodschappen doen bij de AH. Ik mocht lekker in een draagzak op vrouwtjes buik. Het was wel spannend hoor, want vrouwtje heeft mij gewoon mee naar binnen genomen, en daar waren veel geurtjes, geluiden en kleurtjes. En natuurlijk een hoop mensen! Maar ik deed heel stoer, en bleef dus heel rustig. Ik keek wel mijn ogen uit! Vrouwtje is nu alleen thuis. Ik schijn namelijk ook een baas te hebben, maar die zit bij de marine en is nu wel 5 weken weg! Dus moet even wachten tot hij terug is. Een nadeel is nu dat vrouwtje niet zoveel extra mee kan slepen als ze met mijn grote zus Sarge en mij loopt, dus het fototoestel blijft daardoor vaak thuis. Dat is wel jammer!

9 februari:

Vandaag zijn we naar Middenwaard geweest. Een overdekt winkelcentrum. Ik wil per dag twee dingetjes doen qua socialisatie, dus dit was zijn eerste uitstap om mee te beginnen. In Middenwaard is een koffiecorner die gewoon langs de looproute ligt, dus ben daar relaxed gaan zitten onder het genot van een bak koffie. Sarge ging zoals gewoonlijk lekker liggen, en ik denk echt dat het een hoop scheelt als je al een goede sociale volwassen hond hebt. Want ik zou zweren dat Vriend echt naar haar kijkt om te zien wat "zijn grote zus' van de situatie vind. Nou, Sarge dus languit, en Vriend dus lekker op zijn gat eens kijken wat al die mensen hier zoal doen. Hij kwam steeds losser en ging rustig rondsnuffelen wat er allemaal te doen is. Uiteraard heb je veel bekijks met volwassen Bordeaux doggen, maar met een pup is de commotie natuurlijk niet normaal! Vriend heeft zijn portie "vreemde mensen" wel gehad! Hahahha! En hij blijft er prima onder, zoals een dog betaamd.  Helaas geen foto's dus, want kan gewoon niet echt wat extra's meeslepen met twee van deze lobbessen.

Verder is er vandaag een poging gedaan om samen te spelen. Sarge wil echt graag, maar durft niet zo goed met dat baby-spul. Dus telkens als Vriend met iets aan komt zetten dan kauwt Sarge er twee keer op en laat het vallen als Vriend eraan begint te sjorren. Ach, rustig aan, komt vanzelf wel goed tussen die twee als Vriend wat groter is!

Sarge is echt wel zorgzaam hoor. Ze ligt verdacht vaak de wacht te houden voor het mandje van Vriend als hij slaapt.

Buurmeisje Nikki kwam ook even kijken. Ze had twee kauwschoentjes mee. 1 voor mij en een voor Sarge.

Ook ik ben een ster in slapen op vreemde manieren en in vreemde posities!

Zo! Socialisatie puntje twee vandaag! Mijn zusje Rose en haar vriend Danny kwamen op visite, en zij hadden Vriend zijn nichtjes Chance en Noa mee! Dolle prettttt!!!! Chance heeft een beetje een trauma opgelopen toen ze klein was, en daardoor is zij niet zo erg speels met andere honden, maar die NOA zeg! pfoe! wat hebben Vriend en Noa gespeeld! Ik had hem nog niet zo actief gezien! En ik krijg nog wat met hem te stellen, want die drol was nog behoorlijk op haar aan het rijden ook! Dat wordt nog wat.....

Vriend heeft ook een onwijs leuk cadeau gehad van zijn tante en oom. hij kreeg een halsbandje en riem van DutchyPuppy! onwijs stoer limegroen. op latere foto's zie je die dan ook. Een spikehalsbandje is ook veel te stoer voor een Bordeaux dog.

Die ouwe vloermat hier... Ze proberen Sarge een beetje te porren, maar die geeft geen sjoege...:)

 

Vriend heeft nog een klein beetje privileges. Hij is natuurlijk voor iedereen nieuw, dus hij mag van mij alleen deze week nog bij mensen op schoot. Maar iedereen die me kent weet dat ik streng ben qua opvoeding van honden, dus daarna mag hij alleen nog maar op de grond. Het levert ook wel heel lieve plaatjes op h....:) Op schoot bij "tante Rose"

Op schoot bij "ome Danny"

Ome Danny heeft wel een lekker slaap-arm zo te zien

Hier zie je goed dat zijn oogjes al behoorlijk bruin aan het worden zijn. wat een bekkie he?

Ik werd helemaal afgelikt hier. het is zo'n scheet...

Chance was er natuurlijk ook, maar die wil het liefste gewoon met de bal spelen!

10 februari:

Vanmorgen zijn we naar de Dierenarts geweest. Ook hier was Vriend weer helemaal top! Hij is echt een evenwichtig pupje. Hij is nog niet echt ergens heel bang voor geweest. Soms trilt hij wat bij nieuwe ervaringen, maar als ik dat negeer hersteld hij zich snel, en word hij snel al nieuwsgierig. Dierenarts Martin vond hem een geweldige pup. "de fokker heeft dit prima gedaan" zei hij. Ik heb voor mijn beide hondjes en wormenkuurtje meegenomen voor volgende week alvast. Ook niet vreemd om te vermelden: Vriend heeft zich in de auto KEURIG gedragen! Ook hier heeft hij geen problemen mee.

vandaag ook kennis gemaakt met DE STOFZUIGER! Nou echt, als dit zo blijft gaan dan heb ik echt een SUPERSTER in huis! Ik heb de stofzuiger eerst laten besnuffelen. Toen aan en uit gezet, op de laagste stand. dat een paar keer herhaald. Hij vond het vreemd natuurlijk, maar niet bang! Een beetje als een leeuw eromheen sluipen zeg maar. Hier komt Sarge weer even het voorbeeld geven. Sarge vind het heerlijk als ik haar stofzuig! gaat ze helemaal voor zitten! Dus ik met de stofzuiger op de laagste stand met klein zuigmondje Sarge afboenen. Nou, dat vond Vriend maar gek, dus ging dat tussen mijn benen maar even gadeslaan. En dan niet angstig tussen mijn benen hoor! gewoon net even wat "rugdekking", maar toch met scheef koppie naar die maffe Sarge kijken die dat maar toelaat, en zelfs van geniet! Nou, na zo'n vijf minuten en wat hoge geruststellende stemmetjes kon ik zelfs een paar halen over Vriend heen doen! Superrrrrr!! Ik vond het toen wel zelf welletjes, en ben gewoon gaan stofzuigen. En dat ging geweldig met Vriend.

Nou, natuurlijk ook visite h! Mijn vader en moeder kwamen langs, samen met mijn nichtje Jaymie. Geeft ook weer  mooie foto's natuurlijk! helemaal omdat ik verbaasd stond dat mijn moeder uit zichzelf Vriend op schoot nam! Mensen die mijn moeder kennen zullen ook hun mond waarschijnlijk laten openvallen....! Mijn moeder is niet zo'n fan van dieren op schoot. Begrijp me niet verkeerd: Ze vind dieren leuk hoor! Maar stiekum vind ze ze ook vies.. Haahahhaha! Maar ja, hoe kan je dat koppie van Vriend nu weerstaan...

Opa natuurlijk ook even Vriend op schoot. Mijn vader is gek op dieren. En van huis uit hebben we dan ook altijd dieren gehad, en daar ben ik mijn ouders dan ook heel dankbaar voor. Zoals je ziet word dierenliefde ook een generatie verder aangeleerd, en geeft Jaymie hier een voorzichtige cursus "geef poot" aan Vriend.

'S avonds ben ik met Vriend nog even twee deuren verder geweest bij de Fam. van der Velden. (Johan, Simone, dochter Nikki en hondje Baloe). In dit geval was het gewoon heel stom dat ik mijn fototoestel niet mee had! Maar het was wel weer een leuke ervaring hoor! Nikki altijd weer veel te luidruchtig, Johan een zware stem en ook niet al te rustig en Dan Baloetje nog, die wel van een worstelpartijtje houd. Indrukken alom, maar aan het eind van de rit wilde Vriend eigenlijk niet eens meer naar huis! hahhah!